Porkkanaa vohveleissa. Nämä sopivat hyvin myös Pääsiäiseen, vaikka herkku-aamupalaksi :)
Porkkanakakkuvohvelit
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
4 dl mantelimaitoa
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Tarjoiluun:
hasselpähkinöitä
turkkilaista jogurttia
hunajaa
1. Valmista vohvelitaikina ja vatkaa kananmunat, jauhot ja maito sekaisin. Vatkaa joukkoon vielä loput taikinan ainekset. Anna taikinan levätä noin vartti. Paista sitten vohveliraudalla vohveleiksi.
2. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla. Lisää ne ja turkkilainen jogurtti sekä hunaja vohvelien päälle.
Ohjeen löysin Brunssikirjasta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.