Porkkanaa vohveleissa. Nämä sopivat hyvin myös Pääsiäiseen, vaikka herkku-aamupalaksi :)

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka ja sisätila

Porkkanakakkuvohvelit

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl hasselpähkinä- tai mantelijauhetta

4 dl mantelimaitoa

3/4 dl rypsiöljyä

1 dl ruokosokeria

2 tl leivinjauhetta

 

1 ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/2 tl suolaa

1 sitruunan raastettu kuori

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Tarjoiluun:

hasselpähkinöitä

turkkilaista jogurttia

hunajaa

1. Valmista vohvelitaikina ja vatkaa kananmunat, jauhot ja maito sekaisin. Vatkaa joukkoon vielä loput taikinan ainekset. Anna taikinan levätä noin vartti. Paista sitten vohveliraudalla vohveleiksi.

2. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla. Lisää ne ja turkkilainen jogurtti sekä hunaja vohvelien päälle.

 

Ohjeen löysin Brunssikirjasta