Joulupäivänä oma perheeni tuli meille syömään, silloin olin tehnyt kahviherkuksi hyydytetyn kakun, piparin makuisena. Etsin monet kaupatläpi  piparirahkaa , mutta kaikki oli loppu! Piti siis itse varioida. Tämän tein gluteenittomista aineksista

DB34E376-EB42-4D6E-99BC-29D1C865CC80.jpg

Pohjana käytin gluteenittomana tehtyä maustekakkua, mitä en saanut ehjänä irti vuoasta....

Möyhensin pohjan ja painelin sen suoraan kakkulautaselle käyttäen irtoreunaa ( 24cm), jonka olin vuorannut reunakalvolla ( ensin sen olin öljynnyt, tomusokerilla tomuttanut )

Täyte:

1      prk     vaniljarahkaa

2      dl       vaniljakastiketta

4       dl      kermaa

100   g       vaniljatuorejuustoa

3      dl       murskattuja pipareita 

2-3   tl        piparimaustetta

5                liivatetta

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään

- Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi

- Kuumenna hieman vettä ja sulata liivatteet sekaan. Lisää massaan koko ajan sekoittaen

- Lisää rahka ja tuorejuusto, mauste ja piparimurska. Sekoita tasaiseksi

- Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään useammaksi tunniksi/ yön yli

- Seuraavana päivänä tee kinuskikiille

 

Kinuskikiille:

2           liivatelehteä

2    dl    kuohukermaa

1½ dl    fariinisokeria

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään

- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, kuumenna kuplivaksi samalla sekoittaen

- Purista liivatelehdistä vedet pois ja lisää kuumaan kinuskiin. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi ja lisää varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä vielä useampi tunti