Sain sly25 joulukuun paketissa ohjeen ja hieman aineksia tähän herkkuun. Tein puolikkaana pienen kakun itselleni uudeksi vuodeksi, ja herkkua oli ;) Hieman lisäsin ohjeeseen muutaman aineksen. Alkuperäinen ohje oli Kermaruusulta

1524766_10151953562377880_1719840311_n-n

Pohja
200 gr täysjyväruisleipää
75 gr voita
-> hienonna ruisleivät, sekoita voisulaan, laita irtopohjavuoan pohjalle
 
Täyte
2 liivatelehteä
100 g savuhärkää
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
100 g kurkkua
1 iso omena
200g yrttituorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sitruunamehua
 
Koristeeksi
kirsikkatomaatteja
rucolanlehtiä
 
Valmistusohje:
1. Liivatelehdet veteen likomaan 5 minuutiksi
2. Hienonna härkä/poro, mausta sitruunapippurilla
3. Kuutioi kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi.
4. Yhdistä liha, tuorejuusto, kurkku ja omena
5. Vatkaa kerma vaahdoksi
6. Puristele liivatelehdet, laita kuumaan sitruunamehuun (toinen 1/2)
7. Kaada liivateseos täytteeseen
8. Lisää viimeisenä kermavaahto.
9. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja kelmutetaan, sekä annetaan hyytyä jääkaapissa väh 4-5 h tai seuraavaan päivään.
10. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja rucolanlehdillä
 
Tein annoksen puolikkaana 16 cm irtopohjavuokaan. Lisäsin ½ suolakurkun pieneksi pilkottuna ja ½ suippo paprikan pilkottuna