Jokin aika sitten huomasin kerman menneen vanhaksi jo muutama pvä aikasemmin. Laitoin sen pikku pusseissa pakkaseen, koska en olisi ehtinyt mitään siitä tekemään silloin.

Tässä yksi päivä muistin kerman pakkasessa ja koklasin Cebicin herkun näköistä kahvikakkua. Lisäsin ohjeeseen vielä sitruunankuoriraastetta antamaan hieman sitruunaista makua

IMG_1602.jpg

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

½ tl suolaa

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

100 g voita sulatettuna

2 dl (hapanta) kermaa

2 kananmunaa

1  pss  sitruunankuori raastetta (Dr.Oetker )

koristeluun tomusokeri

- Siivilöi kuivat aineet kulhoon, lisää sulatettu voi ja kerma. Vatkaa taikinaa hetki sähkövatkaimella ja lisää kananmunat ja sitruunankuoriraaste, vatkaataas hetki

- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tee nuolijalla keskelle taikinaa vako, että kakku kohoaa tasaisesti

- Paista kakkua 180-asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis

- Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja koristele halutessasi tomusokerilla

IMG_1603.jpg

Ja perhe tykkäsi! Lisääkin olisi pitänyt olla ( ja onneksi on jemmassa toinen pikku kakku  ;D )