Viikon lomareissu Yyterissä ja Turussa takana, joten jospa hieman päivittäis ;)
Seuraavat pari voikkarikakkua olen tehnyt jo viikko sitten juhliin
Herkullinen kalavoileipäkakku 10 hengelle
(Tein tämän kakun puolittamalla ohjeen)
Täyte 1:
300g kylmäsavulohta
100g katkarapuja
2prk kylmäsavulohituorejuustoa
1 1/2prk kermaviiliä
2prk creme fraishea
tilliä
valkopippuria
Täyte 2:
3 keitettyä kananmunaa
1/2 prk kermaviiliä
1 prk raejuustoa
valkopippuria
suolaa
Kostutus:
Laimealla kasvisliemellä
Kuorrutus:
1/2prk pippurituorejuustoa
1/2 prk maustamatontatuorejuustoa
1,5 dl kermaa
Pilko täytteiden raaka-aineet pienen pieneksi kahteen eri kulhoon ja sekoita maitotuotteiden kanssa tasaiseksi massaksi ja mausta. Levitä leipiä kahteen riviin kolme leipää ja kostuta laimealla ja kylmällä kasvisliemellä leivät. Levitä kala-katkaraputäytteestä 1/3 osa leipien päälle ja lado uusi leipäkerros täytteen päälle. Huom! lado teivät eri järjestykseen eli esim. nyt keskelle kokonaiset leipä palat ja molemmin puolin puolikkaat, jottei kakkuun tulisi suamaa keskelle joka kerrokseen. kostuta leivät ja levitä munavoitäyte leipien päälle. Lado uudet leivät ja levitä kala-katkaraputäyte kostutetuille leiville ja tee vielä yksi kerros. Kostuta päälle jäävä leipäkerros ja kääri koko kakku kelmuun. Laita mehustumaan jääkaappiin esim. leikkuulauta painona seuraavaan päivään.
Vatkaa kuorutusta varten kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä tuorejuustojen kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kakun pintaan ohut kerros kuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.