Ihanaa vappua simasuille!
Taas mennään perinteisellä munkki, tippaleipä, rosettilinjalla. Piti kokeilla taas uutta simaa, granaattiomenasimaa. Tietenkin tavallistakin tuli tehtyä ;)
Granaattiomenasima
1 ison granaattiomenan siemenet
1 luomusitruuna
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria, rusinoita
- Poista granaattiomenasta siemenet mehuineen isoon kulhoon. Pese sitruuna ja raasta kuoret kulhoon, purista mehu sitruunasta ja laita sitruunan puolikkaat kulhoon
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se siemenien ja sitruunan päälle. Sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
- Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi
- Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Anna siman käydä jääkaapissa 5–7 päivää. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan
- Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia
- Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa
Huom! Kun avaat pullon ensimmäistä kertaa, sima saattaa kuohua runsaasti.
* Tästä saat kivan kesäisen juomankin, kun korvaat fariinisokerin normisokerilla, lisäät valmiiseen juomaan jäitä ja sitruunamelissan lehtiä
Pikaiset vaniljarahkamunkit
- Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa noin 170 asteiseksi. Nosta jäätelökauhalla tai parilla lusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista noin 2-3 minuuttia per puoli (munkkien koosta riippuen). Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan
- Kierittele hieman jäähtyneet munkin erikoishienossa sokerissa ja nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.