Jouluna nautittiin kuivakakkua, minkä täytin herkullisella vadelma-punaherukkamoussella

72768AEF-161A-4420-BF71-677D051CF5A6.jpg

Murokakku pohja

200    g    voita

2       dl     sokeria

3               kananmunaa

3      dl      vehnäjauhoja

2       tl       leivinjauhetta

2      tl        vaniljasokeria

- Voitele kakkuvuoka ( 1½l ) ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta. Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle tai 150°C:seen kiertoilmalle

- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten - Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi

- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu tikkuun. Kumoa hieman jäähtynyt kakku varovasti lautaselle ja anna jäähtyä. Puolita jäähtyneenä

 

Täytteeksi tuli vadelma-punaherukkamousse ja päälle kerma-mascarpone maustettuna vaniljatomusokerilla

Kostuttelin kakkua vadelmavichy+ vadelmasiirappiseoksella

 

 

Kuivakakun tein tähän ihanaan  Charlotte vuokaan

( Yhteistyössä Makujakaupan kanssa )

CDD6246B-BE0E-4256-9954-2E4ACF31D032.jpg