Jouluna nautittiin kuivakakkua, minkä täytin herkullisella vadelma-punaherukkamoussella
Murokakku pohja
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- Voitele kakkuvuoka ( 1½l ) ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta. Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle tai 150°C:seen kiertoilmalle
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten - Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu tikkuun. Kumoa hieman jäähtynyt kakku varovasti lautaselle ja anna jäähtyä. Puolita jäähtyneenä
Täytteeksi tuli vadelma-punaherukkamousse ja päälle kerma-mascarpone maustettuna vaniljatomusokerilla
Kostuttelin kakkua vadelmavichy+ vadelmasiirappiseoksella
Kuivakakun tein tähän ihanaan Charlotte vuokaan
( Yhteistyössä Makujakaupan kanssa )
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.