Sain inspiksen naapuriltamme Villa Nasulta pitkästä aikaa tehdä sämpylöitä, ja ihan just sillä ohjeella/ siinä järjestyksessä tehtynä en olekkaan tehnyt. Hieman tein muutaman muutoksen. Samalla kokeilin myös pestoisia sämpylöitä, joiden ohje löytyy toisessa postauksessa

Tuoreet sämpylät valmistuivat sillä välin kun tytöt olivat päikkäreillä

1896902_10152106415807880_2048848816_n-n

Sämpylät 
(n. 16-20 sämpylää)
 
Taikinan juuri
½ l maitoa
50 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
 
Lisäksi tarvitaan
2 rkl vaaleaa siirappia
1-1½ tl suolaa
n. 7 dl venhäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
 
Valmista juuritaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää jauhot ja anna taikinajuuren kohota lämpimässä paikassa liinan alla 10-15 minuuttia, kunnes juuri kuplii. Lisää suola, siirappi ja loput jauhot. Lisää margariini alustamisen loppuvaiheessa. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota ne hyvin. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
 
Sämpylöiden kaveriksi tein myös mansikka smoothieta
10001349_10152106414217880_630688066_n-n