keskiviikko, 19. maaliskuu 2014
Sain inspiksen naapuriltamme Villa Nasulta pitkästä aikaa tehdä sämpylöitä, ja ihan just sillä ohjeella/ siinä järjestyksessä tehtynä en olekkaan tehnyt. Hieman tein muutaman muutoksen. Samalla kokeilin myös pestoisia sämpylöitä, joiden ohje löytyy toisessa postauksessa
Tuoreet sämpylät valmistuivat sillä välin kun tytöt olivat päikkäreillä
Sämpylät
(n. 16-20 sämpylää)
Taikinan juuri
½ l maitoa
50 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
Lisäksi tarvitaan
2 rkl vaaleaa siirappia
1-1½ tl suolaa
n. 7 dl venhäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
Valmista juuritaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää jauhot ja anna taikinajuuren kohota lämpimässä paikassa liinan alla 10-15 minuuttia, kunnes juuri kuplii. Lisää suola, siirappi ja loput jauhot. Lisää margariini alustamisen loppuvaiheessa. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota ne hyvin. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
Sämpylöiden kaveriksi tein myös mansikka smoothieta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.