Toukokuun Pirkka lehdessä oli ohje näille, joita sain kokeilla aikuisten iltaan viime viikonloppuna. Oli kokeilemisen arvoisia!
(35 kpl)
Ainekset:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
2. Nostele taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperille noin 4 cm:n mittaisia tankoja. Taikinasta tulee noin 70 kappaletta. Jätä tankojen väliin hieman leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa ylempänä 6?7 minuuttia.
3. Täytettä varten vaahdota rasva ja tomusokeri. Mausta pikakahvijauheella ja viskillä. Sivele täyte puolille tangoista ja paina päälle toinen puoli. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Vinkki! Pikkuleivät voit pakastaa tai säilyttää pari päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.