tiistai, 20. joulukuu 2011
Jouluna on kiva kokeilla erilaisia kahvikakkuja lahjaksi. Tänä vuonna kokeilin arabialaista, jonka taikina maistui ainakin todella hyvältä! Tein muutaman pikkukakun ,joista on pakko jättää yksi itselle jotta saa maisteltua sitä myös valmiina.
- 200 g voita tai margariinia
- 3 1/2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 3/4 tl suolaa
- 3/4 tl muskottia
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaota
- 1 dl rouhittua pähkinää
- 2 dl kermaa
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut mausteet ja kohotusaineet.
Sekoita joukkoon kerma ja vehnäjauhot siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa runsas tunti.
kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
Kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.
Levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
Säilytä kakku kylmässä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.