Tämän ihanaisen ohjeen nappasin Maku -lehdestä, jossa oli samalla mainos Valion uudesta crème fraîchean paahdetusta sipulista. Tein pohjan kaksinkertaisena ja lisäsin pohjaan vielä maustamatonta creme fraichea ja kermaviiliä. Täytteeseen lisäsin samoja aineksia myöskin lisäksi
Ohje on Valion sivulta
125 g | Valio voita |
2 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | kaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
1/2 prk (à 200 g) | Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli |
Täyte |
|
400 g | sipulia ja punasipulia |
2 rkl | Valio voita |
1/2 tl | sokeria |
1/3 tl | suolaa |
ripaus | jauhettua valkopippuria |
1 1/2 prk (à 200 g) | Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli |
2 dl | Valio Emmental punaleima raastetta |
Valmistusohje
-
Valmista ensin pohjataikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää crème fraîche. Sekoita.
-
Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
-
Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
-
Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.
-
Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.
-
Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Yhdistä crème fraîche ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
-
Laita päälle sipulirenkaat.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa 35 - 40 min tai kunnes kypsä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.