Tämän ihanaisen ohjeen nappasin Maku -lehdestä, jossa oli samalla mainos Valion uudesta crème fraîchean paahdetusta sipulista. Tein pohjan kaksinkertaisena ja lisäsin pohjaan vielä maustamatonta creme fraichea ja kermaviiliä. Täytteeseen lisäsin samoja aineksia myöskin lisäksi

1908427_754240781302687_1551039367984066

Ohje on Valion sivulta

125  g Valio voita
2  dl vehnäjauhoja
1/2  dl kaurahiutaleita
1  tl leivinjauhetta
1/2  prk  (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli
Täyte
400  g sipulia ja punasipulia
2  rkl Valio voita
1/2  tl sokeria
1/3  tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 1/2  prk  (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli
2  dl Valio Emmental punaleima raastetta
 

Valmistusohje

  • Valmista ensin pohjataikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää crème fraîche. Sekoita.

  • Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

  • Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

  • Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.

  • Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.

  • Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Yhdistä crème fraîche ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.

  • Laita päälle sipulirenkaat.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa 35 - 40 min tai kunnes kypsä.