Onnea Suomi100 -v.!
Kotona kahviteltiin pienesti perheen, äitini ja siskoni kera. Pieni mausteinen porkkanakakku makealla puolella ja Suomen muotoinen kinkkupiirakka suolaisena herkkuna. Myös noita edellisessä postauksessa olleita suomi-marenkeja nautittiin
Mausteinen porkkanakakku
3½ dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl levinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl vaniljasokeria/ vaniljaa myllystä
1 tl suolaa
5 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin kuoriraaste
150 g juoksevaa margariinia
1 appelsiininmehu kostukkeeksi
Täyte
1 prk sitruunarahkaa
1/4 prk mascarponea
3 dl kermaa
- Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta porkkanat raasteeksi sekä appelsiinista kuori. Lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, raasteet ja margariini varovasti käännellen
- Vuoraa leivinpaperilla 18 cm irtopohjavuoka ja korota reunoja vielä leivinpaperisuikaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti tai kun puutikkuun ei jää taikinaa
- Jäähdytä ja leikkaa neljään osaan
- Valmista täyte. Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka ja pehmennetty mascarpone. Sekoita tasaiseksi
- Ota syrjään hieman massaa ja värjää se geelivärillä siniseksi. Jätä myös ihan vähän vaaleaa massaa sivuun
- Levitä jokaiseen kakkuväliin täytettä , paina suomen muotoisella piparimuotilla ylemmän levyn päälle kuva. Täytä suomen muotoinen kolo sinisellä täytteellä. Laita jähmettymään useammaksi tunniksi
- Sipaise syrjään laitettu täyte kakun reunoille ja päälle ja hunnuta tomusokerilla
Myös laulujoutsen pääsi mukaan :)
Naisen voimakalenterin luukku 6
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.