Tämä lähti kalavoikkarikakun kanssa samoihin juhliin. Myöskin 10 hengen

IMG_5270-normal.jpg

( tämä ohje n. 15 hengelle)

1,5 pkt (700g) Ruis paahtoleipää

Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,5 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g yrttituorejuustoa/ maustamatonta tuorejuustoa

-Pilko täytteen 1. kinkku ja suolakurkku pieneksi. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja creme fraiche. Mausta tuoreella ruohosipulilla ja mustapippurilla
 - Raasta 2. täytteeseen kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Pilko paprika pieneksi. Sekoita kurkku ja paprika muiden aineksien kanssa sekaisin.  Maista täytettä ja lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä

- Levitä kahteen riviin 2, 5 leipäviipaletta, Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle

- Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan ( jos käytät vuokaa) tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli
- Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kakku.