Kasvikset kunniaan, vaikka kakun muodossa :D
Porkkanakakku on herkkua, mutta nyt tuli hieman toisenlainen herkkukakku tehtyä. Kakku saa makunsa ja mehukkuutensa palsternakasta, omenasta ja hasselpähkinöistä.
Pohja:
350 g palsternakkaa
1 omena
1 appelsiini
1 dl hasselpähkinää
175 g voita
2 3/3 dl ruokosokeria
1 dl hasselpähkinäsiirappia
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
3 kananmunaa
Täyte:
250 g mascarponea
½ dl vaahterasiirappia
Koristeeksi tomusokeria
- Kuori ja raasta palsternakka ja omena. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu
- Paahda pähkinöitä pannulla, mutta varo polttamasta. Rouhi pieneksi
- Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Vatkaa munat voi sokeriseokseen ja lisää kuivataineet. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon raasteet, appelsiininkuoret sekä -mehu ja pähkinärouhe
- Kaada taikina voideltuun 24cm irtipohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50 min
- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja halkaise
- Vatkaa mascarpone ja siirappi kuohkeaksi ja levitä kakun väliin. Hunnuta tomusokerilla
Kakku maustuu vain paremmin, jos annat sen olla yön yli ainakin jääkaapissa, miksei kaksikin. Ja ei muuta kuin ääntä kohden!
- Ohjeen olen napannut vanhemmasta Maku -lehdestä tehden hiema muutamia muunnoksia siihen
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.