Nyt vihdoin muistan päivittää tämän herkun ohjeen, jota oli tarjolla Ravintolapäivällä ja kaikki meni!

Erittäin herkullinen makuyhdistelmä, ja sisällä kokoinen vadelma yllärinä. Tämä on tehtynä kokonaan laktoosittomana.

11892100_10153240944042880_4003292854057

Keksipohja  ( 26cm vuokaan )
300 g kaurakeksejä + mantelikeksejä
120 g voita
 

 

Valkosuklaatäyte 20cm
 
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa/vanilja tuorejuustoa /mascarponea
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

2 rkl sitruunanmehua

Kokonaisia vadelmia

 

Punaherukkatäyte 26cm

4 dl kermaa
1 prk (200g)  vaniljarahkaa/ normi rahkaa

2oo g vanilja tuorejuustoa

3 dl (4-5 dl marjaa) paseerattua punaherukkasosetta 

1½ dl (2-2½ dl marjaa ) paseerattua vadelmaa

1 dl  sokeria

3 tl vaniljasokeria

8 liivatelehteä

reilu ½ dl ruusuvettä

Pohja

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi

Valkosuklaatäyte

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma

- Sulata suklaa vesihauteessa.  Anna sen jäähtyä muutamia minuutteja

-Notkista tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto yhteen.Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa hyvin sekoittaen

- Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen

- Laita 20cm vuoka keksipohjan keskelle ja kaada täyte sinne (muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!).

- Lisää kokonaisia vadelmia valkosuklaakakun reunalle 

-Anna hyytyä ainakin pari tuntia ennen toisen täytteen tekemistä

Punaherukkatäyte

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta noin 4-5 dl punaherukkaa+ vadelmat sauvasekoittimella ja paseeraa sose tiheän siivilän läpi

- Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja punaherukka-vadelmasose. Maistelemalla ja lisäämällä tarvittaessa sokeri saat sopivan makoisaa

-   Kiehauta ruusuvesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte varovasti vuokaan ettei vadelmat pääse liikkumaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

11904716_10153240944147880_6173961485445

Kakun ohjeistus löydetty Tarun taikakuista . Muutamaa asiaa muuntelin omalle suulle paremmaksi