Nyt vihdoin muistan päivittää tämän herkun ohjeen, jota oli tarjolla Ravintolapäivällä ja kaikki meni!
Erittäin herkullinen makuyhdistelmä, ja sisällä kokoinen vadelma yllärinä. Tämä on tehtynä kokonaan laktoosittomana.
2 rkl sitruunanmehua
Kokonaisia vadelmia
4 dl kermaa
1 prk (200g) vaniljarahkaa/ normi rahkaa
2oo g vanilja tuorejuustoa
3 dl (4-5 dl marjaa) paseerattua punaherukkasosetta
1½ dl (2-2½ dl marjaa ) paseerattua vadelmaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
reilu ½ dl ruusuvettä
Pohja
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi
Valkosuklaatäyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma
- Sulata suklaa vesihauteessa. Anna sen jäähtyä muutamia minuutteja
-Notkista tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto yhteen.Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa hyvin sekoittaen
- Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen
- Laita 20cm vuoka keksipohjan keskelle ja kaada täyte sinne (muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!).
- Lisää kokonaisia vadelmia valkosuklaakakun reunalle
-Anna hyytyä ainakin pari tuntia ennen toisen täytteen tekemistä
Punaherukkatäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta noin 4-5 dl punaherukkaa+ vadelmat sauvasekoittimella ja paseeraa sose tiheän siivilän läpi
- Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja punaherukka-vadelmasose. Maistelemalla ja lisäämällä tarvittaessa sokeri saat sopivan makoisaa
- Kiehauta ruusuvesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte varovasti vuokaan ettei vadelmat pääse liikkumaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Kakun ohjeistus löydetty Tarun taikakuista . Muutamaa asiaa muuntelin omalle suulle paremmaksi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.