Nurkantakana ihan on jo laskiainen ja silloinhan saa herkutella laskiaispullilla :D

Itse olen kyllä herkutellut jo useamman kerran, ei se väärin ole XD Kermalla täytetyt ja hillolla vai mantelilla? TYkkään molemmista, kotona kun teen, teen hillolla. Kahvilassa jos syön, syön pullan mantelimassalla

15528D6B-3A09-4C8B-B690-8C9FBAD2F0D5.jpg

Herkut voi leipoa normipullan sijasta tötteröiksi tai hodareiksi. Tein myös viime vuonna niitä tortillana

2D2E1EBB-C3E6-4ECB-9003-C5E46089FCE9.jpg

Perus pullataikina

5 dl kauramaitoa/ maitoa

1 dl sokeria
½  dl  vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
50 g tuorehiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
 
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi, liuota hiiva sekaan.  Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna
 
-  Lisää osa jauhoista,  sekoita kunnolla. Lisää taas jauhoja  ja jatka vaivaamista, käsin mieluummin
 
- Sulata margariini ja sekoita loppuvaiheessa taikinaan
 
- Jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen, jotta niitä ei tule liikaa. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi , mutta irtoaa käsistä
 
-  Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla (esim. mikrossa ) n. 40 minuuttia
 

- Leivo pyöreiksi pulliksi, tötteröiksi tai kakuksi. Kunhan täytät kermalla ja hillolla/ mantelimassalla/ nutellalla :D

Ihanaa laskiaisen aikaa ja syökäähän herkkuja :D

FA1831DD-E328-498B-AFDA-3B1952749B9A.jpg