Jossain blogissa olen nähnyt raidallisen kääretortun, jota sitten meikäläinenkin tekemään.
Vaalea ja tumma taikina pursotusta vaille
Pursotettu raitoja vuorotellen pellille
Ja valmis kääretorttu!
Ohje gluteiinittomaan kääretorttuun
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl Gluteiinitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
2 dl kermaa
1 purkki mansikka-vadelmarahkaa
säilyke mandariineja
-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
-Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää siivilän läpi kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Laita molemmat taikinat omiin pursotuspussiin ja leikkaa kärkiin aukot.
-Pursottele pellille viistosti vuorotellen raidat.
-Paista 225 asteessa n. 8 min
- Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti pohjapaperi.
-Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka ja pienennetyt mandariinit.
-Levitä pohjalle ja kääri tiukkaan rullaan leivinpaperia avuksi käyttäen. Anna jähmettyä jonkinaikaa jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.