Tässäpä nopea ja helppo hyydytetty kakku esim. uuden vuoden herkuksi. Tein tämän Joulupäivänä nopsaan kahvin kaveriksi.Valmiiksi löytyi jo tehty jouluinen kahvikakku, jota käytin pohjana. Pohjana voi käyttää myös pipari/ keksimurskaa
Tein kakun ovaaliin säädettävään reunavuokaan ihan pienemmällä koolla. Hyvin riittää n. 10 hengelle ainakin
Pohja
Maustekakkua, muuta kakkupohjaa, pipareita, keksiä...
Täyte
4 ½ dl kermaa
½ prk mascarponea
½ dl makutomusokeria christmas punch / tomusokeria
½ granaattiomenan siemenet
1 dl glögiä
3 liivatetta
Päälle
1½ dl glögitiivistettä
1 dl vettä
½ granaattiomenan siemenet
3 liivatetta
- Laita irtovuoka haluamallesi alustalle, käytä reunoilla reunakalvoa tai öljyä ja tomuta tomusokerilla reunat
( näin saat kakun irti siististi )
- Murustele vuoan pohjalle maustekakkua sen verta kuin paksun pohjen haluat. Jos käytät pipareita, lisää piparimurskan sekaan hyvin sekoittaen ensin sulatettua margariinia jotta murska pysyy "kiinteänä" pohjalla
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- Vatkaa kerma, lisää pehmitetty mascarpone ja tomusokeri hyvin sekoittaen sekaisin.
Lisää garanaattiomenen siemenet varovasti joukkoon
- Kuumenna glögi ja sulata liivatteet sekaan , purista niistä ensin vesi pois
- Lisää haalea liivate-glögi massan joukkoon koko ajan sekoittaen
- Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari tuntia ->
- Ripottele loput granaattiomenan siemenet pinnalle
- Kiehauta vesi + glögi ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Anna haalentua
- Laita varovasti lusikan avulla ensin pieni pinta kakun päälle glögi-liivatteesta. Lisää lusikan avulla kaataen / laittaen loppu neste hetken päästä. Näin saat varmistettua, että pinta ei valu reunoilta vaan jää päälle. Anna hyytyä jääkaapissa
- Koristele haluamallasi tavalla
Maustekakun ohjeen nappasin Herkkuhovilta
Tässä kuvat reunavuoasta ( myydään ainakin Unelmakakuissa ) ja makutomusokerista, jota saa ainakin Confetista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.