1328457004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl jauhettua mantelia (= 100 g)
2 dl hienonnettuja pipareita (kymmenkunta)
2 dl vehnäjauhoja

muutama tippa manteliaromia/ karvasmantelia
1 tl leivinjauhetta



Koristeeksi
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria + 1 rkl vettä

 

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää loput ainekset rasva-munaseokseen. Lusikoi muffinivuoat puolilleen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
  4. Koristele kypsät tortut hillosilmällä ja pursota hillon ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitettu kuorrute. Kostuta tortut halutessasi vesi-punssiseoksella. 

HYVÄÄ RUNEBERGIN PÄIVÄÄ!