Tein ison kasan churroja, hieman varaslähtö Wappuun XD

Onneksi suurinosa meni työkaverille, joka pojilleen tilasi näitä herkkuja. Jokunen on saattanut mennä omaan suuhun...kin...Ja on omalle perheellekkin jätetty osa.

KOkeilin kahta erilaista taikinaa, paremmaksi omaan suuhun oli maidoton ja munaton. Niistä tuli ohkaisia ja pitkiä ja oikein rapeita. Toisella taikinalla tuli paksuja, koska leivinjauhe turvottaa. Myös liian taikinaisia omaan makuuni, kuitenkin päältä rapsakoita

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Ohje Kakkuviikarilta ( se omaan makuun parempi )

5dl vettä
1tl suolaa
4rkl öljyä
4rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja

Rypsiöljyä ( munkkirasvaa )
kanelisokeria/ sokeria

- Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri ja öljy. Kiehauta ja kaada sitten vehnäjauhot joukkoon samalla sekoittaen. Kypsennä seosta hiljaisella teholla hetki, niin, että taikinasta muodostuu "pallo"
-Laita öljy kattilaan sillä aikaa, että taikina saa hetken levätä ja jäähtyä. Kuumenna se n. 180 asteiseksi

- Laita taikina kaksinkertaiseen pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Puristele taikinaa n. 15cm pätkä ja katkaise se saksilla kattilaan varovasti. Kääntele Churroa välillä niin, että siitä tulee kauniin vaalean ruskea. Pyörittele valmiit Churrot kanelisokeriseoksessa tai vain sokerissa

* Tämä taikina oli itsellä ainakin todella tiukkaa. Sai oikein hikiotsalla puristaa pätkiä pussista. Ja jouduin lisäämään kolmannen pussin vielä XD

 

Ohje Dr.Oetker

1,5 dl vesi
50 g voita
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 rkl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
2 kpl

kananmunaa

 

-Kuumenna vesi, voi ja suola kiehuvaksi kattilassa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilasta.

 

-Kaada taikina kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla kiinteää, sileää ja kovaa. Kaada taikina pursottimeen, jossa on tähtikärki.

 

-Täytä suuri kattila puolilleen öljyä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit myös käyttää rasvakeitintä, jossa on tuoretta, puhdasta öljyä. Pursota taikinasta 15–20 cm:n tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot veitsellä tai saksilla. Paista muutama tanko kerrallaan 4–5 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita.

 

HUOM!

Churroja ( tai munkkeja tms.) paistaessa, muista pitää kattilankansi lähettyvillä, Mikäli öljy liekahtaisi, saat tukahdetettua sen kannella. Ole muutenkin todella varovainen kuuman öljyn käsittelyssä!