Tuore leipä, minun heikkous! Onneksi ei tule kuitenkaan niin paljoa leivottua leipää, koska näppejäni en kykene pitämään niistä erossa! Tämän helpon leipäsen ohjeen bongasin meidän Fb leivontaryhmästä, joten oli pakko testata. Viime viikon lopulla oli pari vapaata ja päätin leipoa samalla myös töihin sunnuntain aamupalalle. Hyvin teki kauppansa ;) Myös perheelle jäi tuoretta leipää nautittavaksi.

Ohjeen tähän löysin Ranteita myöten taikinasa- blogista. Yleensä tykkään muutella ohjeita ( niitä mitä muilta kokeilen ) hieman, mutta nyt menin täysin samalla ohjeella. Suosittelen tillekkin, jos pidätte helposta ja tuoreesta leivästä :D
 

12046999_942018695858227_729225066892274

Ohje:

5 dl lämmintä vettä
1 pps. kuivahiivaa
1½ tl suolaa
1½ rkl sokeria
3/4 dl öljyä
3dl kaurahiutaleita
5dl porkkanaraastetta
5 dl sämpyläjauhoja
8dl vehnäjauhoja

- Sekoita lämpimään veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja jauhot. Älä vaivaa sekoita vain kaikki kunnolla sekaisin. Kohota huoneenlämmössä 2h

- Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palloiksi ja tee keskelle reikä kuin tekisit donitseja. Laita leivinpaperin päälle ja taputtele vielä muotoonsa. Jatka kohottamista 20-30min

- Sivele vedellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle ja paista 200'c n.20min

 

HUOM! Vielä on aikaa huomiseen klo 21 asti osallistua täällä blogin puolella messulippujen arvontaan. Mikäli et ole osallistunut, niin hopi hopi ;D !