Nutella purkki on kummitellut jo pitkään kaapissa. Viime kuussa kun käytiin Ruotsissa, mies söi siellä nutellaa sisältävän donitsin ja tykkäsi kovasti. Halusin kokeilla ja muokata vain jouluisemmaksi.

Tämän ohjeen nappasin ihanasta Makea joulu -kirjasta, johon lisäsin joulun makua. Näillä taittuu makean älkä!

IMG_1094.jpg

12 kpl

1                kananmuna

1½    dl      maitoa

½       dl      rypsiöljyä

3        dl       vehnäjauhoja

1        dl       sokeria

2        tl         leivinjauhetta

2        tl         piparkakkumaustetta

½       tl         vaniljasokeria

½       tl         suolaa

1       dl         Nutellaa

Kinuskikuorrute

½       dl         kuohukermaa

1        dl         fariinisokeria

50      g          voita

1 3/4  dl         tomusokeria

koristerakeita, kanelia, sormisuolaa...

- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti

- Riko kananmuna ja sekoita maidon ja öljyn kanssa sekaisin

- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi nesteeseen. Sekoita vain sen verta, että taikinasta tulee tasaista

- Annostele lusikalla tai pursottamalla reilu puolet taikinasta jokaiseen donitsivuoan syvennykseen. Laita nutella pieneen pussiin ja pursota sillä rinkulat taikinan päälle. Pursota vielä hieman taikinaa suklaan päälle

- Paista n. 8 min uunin keskitasolla tai kunnes saavat päältä hieman väriä

*******************************************************************************************

- Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeria ja voi. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua 1 min verran. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi

IMG_1097.jpg

- Dippaa donitsit kinuskiin ja koristele samantien

IMG_1095.jpg

Ihanaa aatonaattoa. Huomenna on Jouluaatto!