Pikku- herran suureen juhlaan kukkasin koristeltu kakku

IMG_9419.jpg

Välissä punaherukkamousse ja vaniljamousse. Hyydytetty vegegelillä, päällä sokerimassa kuten kukatkin, reunoilla kermapursotukset

IMG_9423.jpg

Täyte 22-25 cm kakkuun

Vaniljatäyte:

2     dl kermaa

1     dl vaniljakastiketta ( vaahtoutuvaa )

200 g  vaniljatuorejuustoa

2 pussia vegegeliä

2 rkl  vaniljasiirappia / vettä

 

( Halutessasi vielä maun mukaan vaniljasokeria ( ei välttämättä tarvitse)

- Valmista vegegeli paketin ohjeen mukaan

- Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto hyvin joukkoon

- Lisää vaniljasiirappi ja sekoita sekaisin

 

Punaherukkatäyte:

300  g  punaherukoita

1    dl  sokeria

3  dl  kermaa

½  prk mascarponea ( myös laktoositonta on Prismoissa ja S-marketissa )

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

3 pss vegegeliä

- Kuumenna herukat ja sokeri kiehuvaksi kattilassa. Anna sokerin sulaa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Lisää kuuman paseerauksen joukkoon vegegeli. Tulee hyytelömäinen seos

- Pehmennä mascarpone ja tuorejuusto, lisää jäähtynyt marjasurvos hyytelö joukkoon

- Vaahdota kerma ja lisää juusto-marjaseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi