Viime viikonloppuna kahviteltiin miehen synttäreitä. Hän oli jo aikaa sitten nähnyt jossain videon, missä tehtiin It -elokuvan Pennywise kakku ja vinkkasi siitä. Ei ollut tarkoitus alkaa taiteilemaan.. Mutta houkutus oli sitten liian suuri. Molemmat ollaan ennen lapsia katsottu kovasti kauhueokuvia, hieman nössöksi on tullut muututtua lasten jälkeen, mutta kyllä niitä edelleen katsotaan ;) Tämä uusin It -elokuva on edelleen näkemättä, jospa sitten kun se tulee vuokrattavaksi..

Olin saanut myös yhdessä Sly paketissa jenkkiläisen suklaakakun ohjeen mikä oli varsin mielenkiintoinen ajatellen mitä se sisälsi. Sen pohjalta aloin sitten tekemään kakkua, mieheltä salassa ;)

4DB55A0B-96AF-41C4-A600-2A2C2FE88410.jpg

Väliin tuli siis suklaapohja ja mokkatryffelimousse kokonaisilla kotimaisilla vadelmilla. Kostuttelut maidolla.

Kahvittelijat pitivät kovasti eikä onneksi lapset osanneet pelätä hurjaa pelle-kakkua ( joukossa oli myös 2v kummityttömme )

Mehevä suklaakakkupohja

2½   dl   majoneesia

3      dl   vettä

2      dl   sokeria

4½   dl   vehnäjauhoja

1½   dl   tummaa kaakaojauhetta

1½   tl    leivinjauhetta

1      tl    soodaa

½     tl    suolaa

2      tl     vaniljasokeria

- Sekoita kuivat aineet keskenään

- Sekoita vatkaimella majoneesi ja vesi sekaisin niin, että seos hieman vaahtoaa. Kaada kuivat aineet sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa

- Kaada 20 cm irtopohjavuokaan, minkä pohjalle on pingoitettu leivinpaperi. Kannattaa voidella myös reunat

- Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ja poista vuoasta. Leikkaa 3 osaan

26C5A6B9-73C2-4FD5-B96B-8F17098DE8A2.jpg

Mokkatryffelimousse

200   g  brumberin mokkatryfeleitä

3      dl   kermaa

100  g    tuorejuustoa/ mascarponea

(½    dl   suklaa- tai hasselpähkinäsiirappia )

1     dl     kermaa

kokonaisia kotimaisia vadelmia

- Kuumenna kerma ja sulata joukkoon paloitellut tryffelit. Anna olla hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Jäähdytä jääkylmäksi. Kannattaa tehdä ganache jo edellisenä päivänä

- Vaahdota ganache ja kerma vaahdoksi. Lisää pehmennetty tuorejuusto/ mascarpone sekä siirappi halutessasi. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun väleihin ja painele vadelmia joukkoon. Laita kylmään jähmettymään

A82F4F0E-7025-4689-A2B2-E9688C3D8608.jpg

Täyte kun sisältää suklaata, jähmettyy se hyvin. Kakkupohja oli murenevainen, mikä hieman hankaloitti muotoon leikkaamista. Mutta ei ollut ongelmallista. Päällystin kakun voikreemillä ja sen jälkeen massalla. Sitten vain maalailemaan ja muotoilemaan kasvot

CBC125D2-F7CA-4B4A-9212-6DCD8545E166.jpg

Täältä löydät videon, minkä avulla kakun tein:

D48BD64A-572A-4B0B-93E8-A1F2DCD64515.jpg072E7EA5-2262-4C64-9AFC-19725F144D11.jpg

Maukasta Halloweenia!