Vielä en ole nähnyt puolukoita, saati kylläkään metsään lähtenyt :D Mutta pakkasesta löytyi ja uuden Leivotaan lehden innoittamana piti kokeilla näitä. Patonkiritilänkin muistin kaivaa kaapista ja koklata ensimmäisen kerran. Aiettä! Se täytyy ottaa käyttöön useammin, sen verta rapsakan pohjan sillä saa!

4E3F41AA-B101-45BE-9DE2-01ED56485325.jpg

Ohjetta muokkasin hieman oman maun mukaisesti, kirjaan sulkuihin mitä lehdessä käytettiin

25     g      tuorehiivaa

3       dl     kädenlämpöistä vettä

2       dl     maustamatonta jogurttia  (  piimää)

2        tl       sormisuolaa

1        rkl    vaaleaa siirappia

3         dl     ruisjauhoja

7          dl    vehnäjauhoja  ( vain vehnäjauhoja 10 dl )

1          dl     puolukoita

Voiteluun vettä ja päälle jauhoja

- Murenna hiiva kulhoon ja liuota veteen. Lisää sormisuola,jogurtti, sirappi ja jauhot. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Anna kohota kaksi tuntia

- KUumenna kiertoilmauuni 230 asteeseen

- Sekoita puolukat varoen taikinaan . Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja jaa 3-4 osaan. Kierrä osat pitkiksi patongeiksi ja laita patonkiritilälle

- Voitele vedellä ja ripottele päälle jauhoja. Paista 20-25 min keskitasolla

34E2E298-6A7B-4B4A-BA91-76158FEFB574.jpg

Näistä tuli oikein maukkaita. Meinan kokeilla vielä toiste lisäten pähkinöitä ja karpaloita, myöskin ihan naturellina