Flammkuchen = Elsassilainen liekkipiirakka. Tämä herkku on pizzan kaltainen, yksinkertainen avopiirakka.
"Piirakka on nimensä mukaisesti alun perin valmistettu avotulella tai erittäin kuumassa uunissa. Täytteinä siinä on käytetty ainoastaan ranskankermaa, voimakkaasti savustettua sianlihaa kuutioituna ja keväisin ehkä varhaissipulia. Mitään muuta flammkuchen ei täytteikseen tarvitse- ja vaikka mieli kuinka tekisi lisätä esim. aurinkokuivattuja tomaattia tai juustoa liekkipiirakan päälle, kannattaa ne säästää johonkin muuhun…flammkuchen ei ole flammkuchen jos se alkaa muistuttaa pizzaa. Täytteiden määrä on myöskin varsin hillitty, lihan ja sipulin on tarkoitus olla mausteena, ei vatsan täyttäjänä."
Tämän ohjeen bongasin uusimmasta Pirkka ( K-ruokaryhmän) lehdestä ja oli pakko kokeilla, koska näytti niin herkulta. Ja olihan se, suosittelen kokeilemaan.
Pohja
3 dl gluteenittomia jauhoja
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 1/4 dl vettä
Täyte
1-2 valkosipulinkynttä
150 g creme fraichea
100 g sipulia
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pkt HK Amerikan pekonilastuja
2 rkl ruohosipulia
- Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy. Lisää vesi muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan hetki levähtää kelmulla peitettynä
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli ranskankerman joukkoon
- Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi
- Kauli taikina leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi, öljyä puhdas leivinpelti. Kumoa pizzapohja pellille ja irrota leivinpaperi
- Levitä valkosipuli-ranskankerma pohjalle. Ripottele päälle sipulit ja suolaa sekä mustapippuria. Levitä lopuksi päälle pekonilastut sekä ruohosipulia
- Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pizza on rapea ja saanut hieman väriä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.