Monena vuonna on tullut tehtyä lahjaksi pieniä makoisia kuiakakkuja, myös tänä vuonna.
Nyt tuli tehtyä maukasta Baileys kakkua, nami-konjakkikakkua sekä mehevää taatelikakkua
Helppo taatelikakku
1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 3/4 dl Fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
1 1/2 rkl Vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja / gluteenittomia jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun tomusokeria tai lumijauhetta
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka
- Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia
- Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon
- Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla
- Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia
- Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista
- Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista
Konjakkikakku
- Voitele ja jauhota vuoka
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina sileäksi
- Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Lisää voisula taikinaan tulikuumana samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta taikina konjakilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä kakkua tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista
Baileyskakku
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl Baileysiä
50 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja/ glut jauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon likööri, sulatettu rasva ja jauhon ja leivinjauheen sekoitus, kääntele varovasti tasaiseksi
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia
Pikku-kakut valmiina pakattavaksi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.