Ihanaa täytettä, mehevä pohja ja päällä valuu jotain...superherkkua! Olenkohan tehnyt muutaman alastoman kakun, nyt sain tehdä pitkästä aikaa!
Sankari ei osannut päättää lemppari -autojen välillä, joten mahtuihan ne molemmat sitten sinne :
Paloauto ja roska-auto :)
Toiveena oli vadelma-mascarponemousse mehevällä mutakakkupohjalla.
Pohjan tein monesti tekemälläni suklaakakkupohjalla, mutta jätin "raaemmaksi" kuin yleensä. Silloin siitä tuli aivan ihana mutakakkupohja
Suklaakakkupohja ( n. 24 cm vuoka)
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset
- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola
- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten
- Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen
Vadelma-mascarponemousse
( Molempaan väliin )
400 g pakastevadelmia
7 dl vispikermaa
300 g mascarponea
50-70 g tuorejuustoa
6 liivatetta
½ dl vaniljakreemijauhetta
4 rkl vadelmamehua/mehua
Tuoreita/jäisiä (kotimaisia) vadelmia
- Kiehauta vadelma ( jos ulkomaisia) ja soseuta ne. Anna jäähtyä
-Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Vatkaa kerma ja lisää sekaan pehmennetty mascarpona ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää soseutetut vadelmat ja vaniljakreemijauhe
- Kuumenna mehu ja sulata liivatteet sinne koko ajan sekoittaen. Lisää jäähtyneenä täytteeseen koko ajan täytettä vatkaten
- Täytä kakku ja upota joka kumpaankin kerrokseen moussen sekaan tuoreita/jäisiä kokonaisia vadelmia
- Hyydytä kakku useampi tunti, mielellään yön yli
Suklaaganache
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
- Kuumenna kerma kiehuvaksi, varo keittämistä. Nosta liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Hämmennä niin kauan että suklaa sulaa
- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi
- Anna jäähtyä hyvin ja valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Voit avittaa levitystä kuumalla palettiveitsellä ja näin myös säädellä kuinka haluat suklaan valuvan reunoilta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.