Pekoni sopii erinomaisesti piirakkaan kuin piirakkaan, tällä kertaa se on yhdistetty punasipulin kanssa
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl kuivattua timjamia
150 g voita
4 rkl kylmää vettä
- Yhdistä jauhot, suola ja timjami. Nypi seokseen voi murumaiseksi . Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele 22-24 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan tai voideltuun vuokaan , pohjaksi ja reunoiksi. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä
Täyte:
2 pkt pekonia
1½ rkl fariinisokeria
2 pientä/ 1 iso punasipuli
½ rkl öljyä
2 dl kuohukermaa / ruokakermaa
3 kananmunaa
½ tl mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
150 g maukasta juustoraastetta
- Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle fariinisokeri. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja nosta pelti uuniin. Paista 15 min tai kuinnes ovat rapsakoita. Jäähdytä ja ota muutama pekoni koristelua varten syrjään halutessasi. Leikkaa loput paloiksi
- Kuullota öljyssä pannulla pilkotut sipulit ja lisää hetken päästä pekonit
- Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min
- Sekoita kerma, munat, mausteet sekä juustoraaste
- Nosta pohja uunista ja levitä kerma-munaseos pohjan päälle. Ripottele sipuli-pekoni pinnalle
- Paista piirakkaa vielä 20-30 min kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä
- Koristele tuoreella timjamilla ja rapealla pekonilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.