Pekoni sopii erinomaisesti piirakkaan kuin piirakkaan, tällä kertaa se on yhdistetty punasipulin kanssa

657F77C5-E8E8-4A06-BE7E-153E1CDA4BA2.jpg

Pohja:

3      dl       vehnäjauhoja

½    dl        ruisjauhoja

½     tl        kuivattua timjamia

150  g        voita

4      rkl      kylmää vettä

- Yhdistä jauhot, suola ja timjami. Nypi seokseen voi murumaiseksi . Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele 22-24 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan tai voideltuun vuokaan , pohjaksi ja reunoiksi. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä

Täyte:

2     pkt      pekonia

1½  rkl        fariinisokeria

2    pientä/ 1 iso  punasipuli

½    rkl        öljyä

2     dl          kuohukermaa / ruokakermaa

3                  kananmunaa

½     tl          mustapippuria

2    rkl          tuoretta timjamia hienonnettuna

150  g          maukasta juustoraastetta

- Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle fariinisokeri. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja nosta pelti uuniin. Paista 15 min tai kuinnes ovat rapsakoita. Jäähdytä ja ota muutama pekoni koristelua varten syrjään halutessasi. Leikkaa loput paloiksi

- Kuullota öljyssä pannulla pilkotut sipulit ja lisää hetken päästä pekonit

- Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min

- Sekoita kerma, munat, mausteet sekä juustoraaste

- Nosta pohja uunista ja levitä kerma-munaseos pohjan päälle. Ripottele sipuli-pekoni pinnalle

- Paista piirakkaa vielä 20-30 min kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä

- Koristele tuoreella timjamilla ja rapealla pekonilla