Jo viime vuonna piti kokeilla näitä hauskoja marenkeja, mutta jäi kaiken muun alle. Tänä vuonna päätin tehdä ja antaa lahjaksi osan. Vielä kun maustaa makutomusokerilla, niin maistuu paljon paremmalta :D

Nämä sopii niin leivosten tai jouluisen kakun päälle koristeeksi myös.

IMG_0622.jpg

3      valkuaista

2,25  dl   sokeria ( ½ dl sokerista makutomusokeria )

ripaus suolaa

tilkka sitruunamehua

1     tl     vaniljasokeria ( et tarvitse, jos käytät makutomua )

vihreää elintarvikeväriä, koriste strösseleitä, sokerihelmiä..

 

- Erottele valkuaiset ja keltuaiset varovasti ja laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Mieluiten lasinen tai metallinen kulho. Vaahdota kovaksi vaahdoksi ja lisää pikkuhiljaa sokeria sekaan + suola. Vatkaa niin, että saat kiiltävää marenkia. Lisää lopuksi sitruunamehu

- Värjää marenki haluttuun väriin ja siirrä pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Itse käytän paljon Wiltonin 1M  6 sakaraista tähtityllaa

- Pursota leivinpaperin päälle marenkia kolmessa osassa, niin saat kuusimaisen muodon. Koristele

- Paista 100 asteen uunissa n. 1-1½ h (uunista riippuen ). Kun pohjaan kopauttamalla kuulet onton äänen, voit sammuttaa uunin ja jättää marengit jälkilämmölle. Älä anna kuitenkaan tummua

IMG_0623.jpg

Kuusia pakattuna

IMG_0849.jpg

Näitä saatan maistella ihan vain muutaman itsekkin..salaa.. Synttäreideni kunniaksi :)