Olenkin joskus tainnut mainita, että en pidä lainkaan valkosuklaasta, tai suklaasta oikeastaan ollenkaan.

Tämä hienostuneen oloinen herkku on kyllä hyvää, vaikka siinä onkin suklaata. Saatoimpa maistella muutaman ;D

Normi mutakakulle vastine, sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruuaksi

IMG_7203.jpg

12 palaa

150     g     voita

200     g     valkosuklaata pieneksi paloiteltuna

3                 kananmunaa

2        dl      sokeria

2        tl       vaniljasokeria

2 3/4  dl     vehnäjauhoja

1-2    dl      kokonaisia vadelmia

Koristelu

n. 50   g     valkosuklaata

½        dl     pakastekuivattua vadelmamurua ( Dr.Oetker )

 

- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen

- Sulata voi. Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja anna sulaa hetki, sekoita tasaiseksi

- Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi

- Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisija n. 23 cm. Painela kokonaiset vadelmat joukkoon

- Paista uunin keskitasolla 22-27 min, riippuen kuinka tahmean kakun haluat. Anna jäähtyä vuoassa

- Sulata päälle tuleva suklaa ja valuttele sitä päälle, lisää päälle kuivattu vadelmamurska. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi