Olenkin joskus tainnut mainita, että en pidä lainkaan valkosuklaasta, tai suklaasta oikeastaan ollenkaan.
Tämä hienostuneen oloinen herkku on kyllä hyvää, vaikka siinä onkin suklaata. Saatoimpa maistella muutaman ;D
Normi mutakakulle vastine, sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruuaksi
12 palaa
150 g voita
200 g valkosuklaata pieneksi paloiteltuna
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1-2 dl kokonaisia vadelmia
Koristelu
n. 50 g valkosuklaata
½ dl pakastekuivattua vadelmamurua ( Dr.Oetker )
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen
- Sulata voi. Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja anna sulaa hetki, sekoita tasaiseksi
- Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisija n. 23 cm. Painela kokonaiset vadelmat joukkoon
- Paista uunin keskitasolla 22-27 min, riippuen kuinka tahmean kakun haluat. Anna jäähtyä vuoassa
- Sulata päälle tuleva suklaa ja valuttele sitä päälle, lisää päälle kuivattu vadelmamurska. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.