Tätä herkkua tuli tehtyä jo kk sitten tytön synttäreille, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan postaus ;)
Täytyy myöntää, että olin hieman ennakkoluuloinen tätä yhdistelmää kohtaan, mutta suotta! Tässä kohtaa makea ja suolainen toisensa ihanalla tavalla. Mikäli pidät kinuskista ja suolapähkinöistä, suosittelen kokeilemaan :)
( Edessä oleva pieni kakku glut.)
Pohja
150g Digestivekeksejä
50g Voita
Täyte
200g tuorejuustoa
2,5dl Kermaa
2dl Kinuskikastiketta ( Ohje alla )
Hyppysellinen suolaa
1tl Vaniliasokeria
4 Liivatetta
2dl Suolapähkinöitä
Kinuskikastike
( tämän tein 2 kertaisena )
2dl Muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
- Kaada sokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa Anna kiehua tasaisesti kuplien 5–8 minuuttia. Vatkaa voi joukkoon
- Jäähdytä
- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota pieni osa kinuskikastikkeesta ja sekoita loput tuorejuustoon suolan ja vaniliasokerin kanssa. Kuumenna erotettu osa kinuskista ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet tuorejuustoseokseen. Lopuksi kermavaahto ja murskatut suolapähkinät varovasti käännellen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa
Kakun päälle
1,5dl Kinuskikastiketta (ohje yllä)
0,5dl Maitoa
0,5dl Vettä
2,5 Liivatelehteä
0,5dl Suolapähkinöitä
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- Sekoita maito ja kinuskikastike keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet kinuskiin. Kaada hyytyneen kakun päälle. ripottele murskatut suolapähkinät sekaan
- Nosta hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.