Oli ihan pakko kokeilla tätäkin herkkua. Nuorimmaisen kanssa kävimme vapaapäivänä toissapäivänä hieman metsässä kävelemässä ja etsimässä sopivaa kuusta. Sen löydyttyä, oli mukavaa puuhaa tytöllä hetkeksi :)
Kuusenkerkkäsiirappi (4-5 dl):
n. 0.8 l kuusenkerkkiä
n. 2 l vettä
4-5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Huuhdo kuusenkerkät huolellisesti. Keitä kerkkiä vedessä 2-3 tuntia. Pidä kattilan kansi paikoillaan, jotta nestettä ei haihdu liiaksi.
Kaada kuusenkerkkäliemi siivilän läpi. Ota liemi talteen ja kaada se puhtaaseen kattilaan. Nestettä tulisi olla n. 1.5 litraa. Lisää sokerit ja keitä seosta ilman kantta n. 2 tuntia tai kunnes se on siirappimaista. Kaada kuuma siirappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kansilla ja säilytä huoneenlämmössä.
- Tämä ohje napattu Doron kakuista, mutta samanlaisia ja hieman muunneltuja on netti pullollaan :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.