Rakastatko korvapuusteja ja vohveleita?  Pullan tuore tuoksu ja maku yhdistettynä vohveleiden rapeuteen. Oi mikä tuoksu lähteekään! Jospa yhdistäisi molemmat?

Näihin ohjeeseen törmäsin jo aikapäiviä sitten . Nappasin ohjeen vain talteen, mutta nyt en valitettavasti muista mistä.

Halusin uudella vohveliraudalla vielä kokeilla tietenkin normi vohveleitakin muiden herkkujen jälkeen. Noh, ei nyt ihan perinteisiä vohveleita, mutta niiin herkullisia.

image.jpg

15-18 kpl

Taikina

2       kananmunaa

2  dl  sokeria  ( alkuperäisessä ohjeessa oli vain 2 rkl, mutta tuli lukivirhe. Ei tod haitannut! Ei ollut lainkaan liian makea )

2  dl   gluteenittomia jauhoja

½ dl   maissitärkkelystä ( tai ½ dl lisää jauhoja)

1  tl   kardemummaa

½  tl  vaniljajauhetta

1  tl  leivinjauhetta

2  dl  maitoa

½  dl  öljyä

Kanelimassa

2  rkl  huoneenlämpöistä voita

2  tl  kanelia

½  dl  fariinisokeria

2  rkl  maitoa

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

- Sekoita joukkoon öljy ja maito

- Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla melko jämäkkää, mutta halutessasi voit lisätä vielä hieman maitoa. ( Mikäli paistat samalla raudalla kuin minä, ÄLÄ ohenna taikinaa! )

- Anna taikinan turvota n. 20 min. Tee sillä välin kanelimassa

- Sekoita huoneenlämpöinen ja pehmoinen voi, kaneli ja fariinisokeri hyvin sekaisin. Lisää maito pienissä erissä ja sekoita hyvin. Seos näyttää leikkaantuneelta, ei haittaa

- Siirrä kanelimassa pakastus- tai pursotuspussiin odottamaan

- Kuumenna vohvelirauta ja suihkauta vuoka sprayta tai sipaise öljyä pintaan. Nosta raudan keskelle 2 rkl taikinaa

- Leikkaa kanelimassapussin kulma auki ja pursota nopeasti vielä raa'an taikinan pinnalle pyörre

image.jpg

- Paista vohveli kypsäksi

 

Pruuttailin hieman liikaa kanelimassaa ensimmäisiin vohveleihin, joten paistelin sitten kardemumma vohveleita lopuksi. Kävimme tyttöjen kanssa illalla vielä leikkimässä entisten naapureiden kanssa ihan lähellä, joten pakkasin herkut mukaan. Ilta -picnik!

image.jpg

Ihanaa viikonloppua kaikille!