Tässä oiva suolainen herkku iltapalaksi, brunssille, välipalaksi tai evääksi. Voit täyttää sarvet myös omalla lempparitäytteellä, minä täytin omalla lempparillani ;)
Meillä nämä hävisivät suurinosa iltapalalla, nam!
16 kpl
25 g hiivaa
4 dl kädenlämpöistä maitoa
1 muna
1½ tl suolaa
25 g huoneenlämpöistä voita/ juoksevaa margariinia
8-10 dl vehnäjauhoja
Täyte
100-150 juustoraastetta tai vuohenjuustoa siivutettuna
200 g savukinkkua ohuina viipaleina
tuoretta basilikaa
Päälle
1 muna
sormisuolaa, sesaminsiemeniä tai muita siemeniä
- Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, muna, voi ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna kohota n. tunti vedottomassa paikassa
- Jaa taikina 16 palaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä n. 10x15 cm kokoisiksi suorakaiteiksi. Leikkaa toiselta puolen suikaleiksi ( noin puoleen taikinaan asti). Laita leikkaamattomaan päätyyn kinkkua, vuohenjuustoa ja basilikaa. Kääri taikina täytteineen rullalla. Kiedo taikinasuikaleet rullan ympäri ja kiinnitä alapuolelle. Taivuta puolikuun muotoon
- Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle ja nostata vielä 30 min. Voitele munalla ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustia sesaminsiemeniä tai muita siemeniä
- Paista 230 asteessa uunin keskitasolla 10-14 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.