Tässä oiva suolainen herkku iltapalaksi, brunssille, välipalaksi tai evääksi. Voit täyttää sarvet myös omalla lempparitäytteellä, minä täytin omalla lempparillani ;)

Meillä nämä hävisivät suurinosa iltapalalla, nam!

DB0E7CE1-F2FD-4ADC-B9E1-891FDA6DF8C0.jpg

16  kpl

25    g    hiivaa

4      dl    kädenlämpöistä maitoa

1              muna

1½   tl      suolaa

25      g     huoneenlämpöistä voita/ juoksevaa margariinia

8-10  dl    vehnäjauhoja

Täyte

100-150   juustoraastetta tai vuohenjuustoa siivutettuna

200    g     savukinkkua ohuina viipaleina

                   tuoretta basilikaa

Päälle

1                muna

                  sormisuolaa, sesaminsiemeniä tai muita siemeniä

 

- Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, muna, voi ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna kohota n. tunti vedottomassa paikassa

- Jaa taikina 16 palaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä n. 10x15 cm kokoisiksi suorakaiteiksi. Leikkaa toiselta puolen suikaleiksi ( noin puoleen taikinaan asti). Laita leikkaamattomaan päätyyn kinkkua, vuohenjuustoa ja basilikaa. Kääri taikina täytteineen rullalla. Kiedo taikinasuikaleet rullan ympäri ja kiinnitä alapuolelle. Taivuta puolikuun muotoon

- Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle ja nostata vielä 30 min. Voitele munalla ja ripottele päälle sormisuolaa ja mustia sesaminsiemeniä tai muita siemeniä

- Paista 230 asteessa uunin keskitasolla 10-14 min

323B108A-BDDF-4C1F-B3E9-646F765D92EB.jpg

 

B89C0E3F-0C7B-4585-93C7-F4C227A029B0.jpg