Tämä herkku sopii kuin nenä päähän pääsiäisenä, mutta myös muinakin aikoina kahvipöydän herkuksi!
Piirakassa yhdistyy ihanan raikkaan ja kirpsakan sitruunan maku sekä makean ( ei liian makean) ilmavan marengin yhteinen liitto. Suosittelen jokaisen kahvipöytään :)
Ohjeen sain sly30 pariltani, johon lisäilin vielä vaniljasokeria
Pohja
90 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl mantelijauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl vettä
2 sitruunan mehu
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
½ dl vaniljasokeria
3 rkl maizenaa
4 keltuaista
2 rkl voita
Kuorrutus
5 valkuaista
1 dl sokeria
½ dl vaniljasokeria
mantelilastuja
- Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy voideltuun vuokaan, painele pohjalle ja reunoille. Peitä vielä kelmulla ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 min.
- Mittaa kattilaan vesi, sitruunanmehu, sitruunankuoret, sokeri ja maizena. Kypsennä sekoitellen kiisseliksi. Sekoita yksitellen keltuaiset joukkoon ja lisää voi
- Vatkaa kuorrutteen valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi, marengiksi
- Levitä kiisseli esipaistetulle pohjalle ja pursottele/ lusikoi marenki päälle. Ripottele mantelilastuja päälle
- Paista 175 asteessa 7-10 min tai kunnes marenki on saanut kauniisti väriä. Jäähdytä ennen tarjoilua
Nauti pala ( tai kaksi )piirakkaa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.