Tämä herkku sopii kuin nenä päähän pääsiäisenä, mutta myös muinakin aikoina kahvipöydän herkuksi!

Piirakassa yhdistyy ihanan raikkaan ja kirpsakan sitruunan maku sekä makean ( ei liian makean) ilmavan marengin yhteinen liitto. Suosittelen jokaisen kahvipöytään :)

Ohjeen sain sly30 pariltani, johon lisäilin vielä vaniljasokeria

16899_858336237559807_920107009025841841

Pohja

90   g   voita

3/4  dl   sokeria

1          muna

2     dl  vehnäjauhoja

½    dl   perunajauhoja

½    dl    mantelijauhoja

½    tl     leivinjauhetta

Täyte

3     dl    vettä

2            sitruunan mehu

1      tl     sitruunan kuorta raastettuna

½     dl    vaniljasokeria

3      rkl   maizenaa

4             keltuaista

2     rkl    voita

Kuorrutus

5              valkuaista

1      dl      sokeria

½      dl      vaniljasokeria

                 mantelilastuja

- Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi

- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy voideltuun vuokaan, painele pohjalle ja reunoille. Peitä vielä kelmulla ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 min.

- Mittaa kattilaan vesi, sitruunanmehu, sitruunankuoret, sokeri ja maizena. Kypsennä sekoitellen kiisseliksi. Sekoita yksitellen keltuaiset joukkoon ja lisää voi

- Vatkaa kuorrutteen valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi, marengiksi

- Levitä kiisseli esipaistetulle pohjalle ja pursottele/ lusikoi marenki päälle. Ripottele mantelilastuja päälle

- Paista 175 asteessa 7-10 min tai kunnes marenki on saanut kauniisti väriä. Jäähdytä ennen tarjoilua

20989_861009720625792_524335482820307969

Nauti pala ( tai kaksi )piirakkaa!