Tuore kanelipullahan on vaan niin hyvää... Eikö?

Lumen tupruttaessa, kahvikuppi toisessa kädessä ja toisessa tuore herkku. Kanelipulla on nyt muokattu moneen eri muotoon uudessa Leivotaan -lehdessä. Sieltä poimin tämän mitä ensimmäisenä halusin kokeilla, myös sen helppouden vuoksi. Jo viikko taakse päin vein tätä töihin

189D035F-E723-4297-BF9B-3B7C479B924D.jpg

8-10  palaa

150  g   voita

3     dl    sokeria

3             kananmunaa

2     dl     vehnäjauhoja

hieman suolaa

1       tl      vaniljasokeria

1       rkl    kardemummaa

TÄYTE

50      g     voita

2        rkl    kanelia

2        rkl    vaaleaa muscovadosokeria

KORISTELU

Raesokeria

- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi 21cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin

- Sulata voi ja lisää loput aineet sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan

- Tee täyte. Sulata voi ja sekoita kaneli ja muscovadosokeri sekaan. Valuta tai pursota täyte spiraalin muotoon taikinan päälle. Aloita keskeltä ja laajenna reunoja kohden

F5D038D4-3D0E-4498-85A4-0F1F48176D50.jpg

- Ripottele päälle raesokeria  

- Paista uunin keskitasolla n. 25 min ja anna sen jälkeen jäähtyä ennen vuoan poistamista

- Kaverina voi tarjota vaniljakermaa

HUOM!

* Itse huomasin raesokerin laiton jälkeen sen uppoavan heti paiston aikana taikinaan. Lisäsin pinnalle n. puolessa välissä lisää ja ne jäivät pinnalle

* Tein kakun kaksinkertaisena vuokaan 26cm

DF08243C-171F-4590-98DE-136A7E0E756D.jpg       DDA556C0-62A4-430C-B58A-EAB863595272.jpg6C3B5BFC-4387-49D9-975E-58F0496DB997.jpg