Tuore kanelipullahan on vaan niin hyvää... Eikö?
Lumen tupruttaessa, kahvikuppi toisessa kädessä ja toisessa tuore herkku. Kanelipulla on nyt muokattu moneen eri muotoon uudessa Leivotaan -lehdessä. Sieltä poimin tämän mitä ensimmäisenä halusin kokeilla, myös sen helppouden vuoksi. Jo viikko taakse päin vein tätä töihin
8-10 palaa
150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
hieman suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
TÄYTE
50 g voita
2 rkl kanelia
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria
KORISTELU
Raesokeria
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi 21cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin
- Sulata voi ja lisää loput aineet sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuokaan
- Tee täyte. Sulata voi ja sekoita kaneli ja muscovadosokeri sekaan. Valuta tai pursota täyte spiraalin muotoon taikinan päälle. Aloita keskeltä ja laajenna reunoja kohden
- Ripottele päälle raesokeria
- Paista uunin keskitasolla n. 25 min ja anna sen jälkeen jäähtyä ennen vuoan poistamista
- Kaverina voi tarjota vaniljakermaa
HUOM!
* Itse huomasin raesokerin laiton jälkeen sen uppoavan heti paiston aikana taikinaan. Lisäsin pinnalle n. puolessa välissä lisää ja ne jäivät pinnalle
* Tein kakun kaksinkertaisena vuokaan 26cm
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.