Kaveri pyysi muutaman kakun omille syntymäpäiville. Tässä juustokakku.

IMG_3232-normal.jpg

Tehty 16 cm vuokaan 12-15 hengelle

  • 100 g Digestivekeksejä
  • n. 30 g sulatettua margariinia
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1  dl Sunnuntai vatkattavaa vaniljakastiketta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl sitruuna-aromi (sitruuna/lime mehua)
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 3 liivatelehteä
  • 1/2 dl appelsiinimehua

Päällinen

1- 1½  appelsiinia

2  dl  appelsiinimehua

2  liivatetta

  1. Murskaa keksit muovipussissa
  2. Sulata margariini ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita hieman, että rasva imeytyy kekseihin, painele tasaisesti irtopohjaisen vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan
  3. Laita liivatlehdet likoamaan kylmään veteen
  4. Vahhdota kerma ja vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, aromi ja raastettu sitruunan ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi
  5. Kuumenna apelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet joukkoon. Sekoita
  6. Kaada liivateseos heti ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa aromia
  7. Ota pohja jääkapista ja kaada seos sen päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku saa hyytyä ainakin 4-5 tuntia- yön yli
  8. Leikkaa appelsiineista kuoret pois ja viipaloi ohuiksi
  9. Asettele palat hyytyneen kakun pinnalle haluamallasi tavalla
  10. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
  11. Keitä mehu kiehuvaksi ja lisää sokeria sekä liivatteet. Kaada kuuma seos hyvin varovasti apelsiinipalojen ja hyytyneen kakun pinnalle. Laita jääkaappiin hyytymään ja anna jälleen ollan ainakin muutama tunti