Viime viikolla maistoin ihanan makuisia paahdettuja ruusukaaleja. Jostain syystä nämä herkut on jäänyt myös aika suppealle kokeilulle. Nyt Hulluilta päiviltä nappasin mukaan rasian Suomalaisia kaaleja ja päätin kokeilla. Ja tulipa herkkua!

Kokit ja Potit -blogin reseptiä mukaillen ten, kaikkia aineksia ei kaapista löytynyt, joten hieman korvasin niitä.

IMG_9595.jpg

2-4 annosta 
 
150g ruusukaalia
2 rkl öljyä 
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynsi ( jos kovasti pitää valkosipulista ;)  )
1 tl karkeaa dijon-sinappia ( Dijon sinappia )
noin 1 rkl hunajaa
Hieman balsamicoa
suolaa
mustapippuria 
 
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet
- Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle hieman öljyä (noin 1-2 rkl). Ripottele päälle suolaa. Esivalmistele myös sipulit: kuori, puolita ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Valkosipulin voit myös murskata/ leikata pienemmäksi
- Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia kaalien koosta ja uunista riippuen. Kaalit saavat saada väriä, mutta ylikypsiksi ne eivät saa mennä
- Kaalien ollessa uunissa kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla pienehköllä lämmöllä. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita pannulle sinappi. Mausta sipuliseos hunajalla ja balsamicolla. Sekoita. Kaada paahtuneet ruusukaalit sipulien kanssa samalle pannulle ja pyöräytä, jotta maut sekoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Makeus ja happo kannattaa säätää omalle suulle sopivaksi. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan.

  ( kopsattu Kokit ja potit - ohjeesta )

IMG_9597.jpg   IMG_9596.jpg

 

Messuliput on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu ! Onnea Ulla!