Tämä herkullinen mansikka- ja suklaamoussea sisältävä glut. ja lakt.  kakku lähti samoihin juhliin unirätti- kakun kanssa.

Päälle koristeeksi yksinkertaisesti, mutta niin herkullisesti valtavat mansikat jotka dipattu suklaaseen. Jostain syystä näyttävät hopeisilta kuvassa kun suihkautin helmiäistä pinnalle ;)

Mutta aika vänskät!

Nyt on kaupassa tosiaan isoja ulkomaisia mansikoita myynnissä. Hieman olin skeptinen mahtavatko maistua miltään. Mutta nämä mansikat kun ostin ( ja mitä olen ostanut jälkeenkin) ovat jo tuoksuneetkin mahtavilta ja maku on ollut maukas ja makea. En pettynyt.

IMG_4390.jpg

Suklaamousse

2 ½ dl Vispikermaa tai kuohukermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
150 g haluamaasi suklaata


- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto

- Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää jäähdytetty suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi

- Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa

 

Mansikkamousse

2  dl  vispikermaa

100  g  vaniljatuorejuustoa

½  prk  rahkaa

200   g   mansikkasosetta pakastemansikoista

½  dl  vaniljakreemijauhetta

3  liivatetta

2  rkl   sekamehua/ vettä

- Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää notkistettu tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi

- Lisää mansikkasose ja vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi

- Kuumenna mikrossa mehutilkka ja sekoita liotetut liivatteet joukkoon

- vatkaa samalla moussea kun liruttaa liivatemehun joukkoon jäähtyneenä