Nämä lähti myös samoihin nimiäisiin kuin suolaiset piirakatkin. Mitoitettu myös 35 hengelle ( + hieman extraa kuten aina on minulla tapana ;)

IMG_3986-normal.jpgIMG_3987-normal.jpg

( Ohje yhdelle juustokakulle, n. 15 h )

Pohja

150    g      digestive keksejä ( tai mitä löytyy)
75     g sulatettua voita

Täyte
2,5   dl  Flora vispiä
200   g  maustamatonta tuorejuustoa
120   g  valkosuklaata sulatettuna
1          limen raastettu kuori ja mehu (voi laittaa maun mukaan)
4          liivatelehteä

Kiille

3     dl    Sitruuna-lime mehua
1½  dl    Hyytelösokeria 
vihreää väriainetta pari tippaa

-  Murskaa pohjan keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22cm) pohjalle ja laita kylmään odottamaan
-  Vaahdota flora vispi, ja lisää siihen sulatettu suklaa, tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu. Lisää lopuksi liotetut ja sulatetut liivatteet
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään
-  Keitä kiille hyytelösokerin ohjeella valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta kylmän kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.