Nämä lähti myös samoihin nimiäisiin kuin suolaiset piirakatkin. Mitoitettu myös 35 hengelle ( + hieman extraa kuten aina on minulla tapana ;)
( Ohje yhdelle juustokakulle, n. 15 h )
Pohja
150 g digestive keksejä ( tai mitä löytyy)
75 g sulatettua voita
Täyte
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g valkosuklaata sulatettuna
1 limen raastettu kuori ja mehu (voi laittaa maun mukaan)
4 liivatelehteä
Kiille
- Murskaa pohjan keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22cm) pohjalle ja laita kylmään odottamaan
- Vaahdota flora vispi, ja lisää siihen sulatettu suklaa, tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu. Lisää lopuksi liotetut ja sulatetut liivatteet
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään
- Keitä kiille hyytelösokerin ohjeella valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta kylmän kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.