Riisipuuroa tuli vielä toissa iltana keiteltyä ja sitä hieman jäi. Nyt pikkasen alkoi jo puuro tökkimään, joten ajattelin käyttää lopun sitten vohveleihin. Niitä mieskin toivoi herkkuvälipalaksi.

IMG_3473.jpg

Tein tälläkertaa hieman erilaisella ohjeella, jonka löysin blogista "Isoädin reseptillä". Lisäsin ohjeeseen vain vielä sitä riisipuuroa.

Tuolla blogissa on muuten muitakin todella ihania ja maukkaita ohjeita yli 100 v. takaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

 

4 dl vispikermaa
50 g voita
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja ( voit korvata myös riisijauhoilla )

2-3 dl riisipuuroa

lisäksi ylimääräistä voita tai rypsiöljyä raudan voitelemiseen

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata voi

- Sekoita kermavaahtoon munat ja jauhot sekä puuro, ja lopuksi voisula

- Vatkaa taikina tasaiseksi. Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit kuparinruskeiksi

Nauti lisänä esim. vadelmia, kermaa ja sulatettua suklaata. Siihen saat hyvin uppoamaan loppuja joulusuklaita muuten ;)

   

   IMG_3475.jpg  IMG_3473.jpg

  1923782_983661591693937_4097064185286982    

535271_983661598360603_44879896337698876