Riisipuuroa tuli vielä toissa iltana keiteltyä ja sitä hieman jäi. Nyt pikkasen alkoi jo puuro tökkimään, joten ajattelin käyttää lopun sitten vohveleihin. Niitä mieskin toivoi herkkuvälipalaksi.
Tein tälläkertaa hieman erilaisella ohjeella, jonka löysin blogista "Isoädin reseptillä". Lisäsin ohjeeseen vain vielä sitä riisipuuroa.
Tuolla blogissa on muuten muitakin todella ihania ja maukkaita ohjeita yli 100 v. takaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa!
4 dl vispikermaa
50 g voita
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja ( voit korvata myös riisijauhoilla )
2-3 dl riisipuuroa
lisäksi ylimääräistä voita tai rypsiöljyä raudan voitelemiseen
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata voi
- Sekoita kermavaahtoon munat ja jauhot sekä puuro, ja lopuksi voisula
- Vatkaa taikina tasaiseksi. Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit kuparinruskeiksi
Nauti lisänä esim. vadelmia, kermaa ja sulatettua suklaata. Siihen saat hyvin uppoamaan loppuja joulusuklaita muuten ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.