Toissavuonna kun olimme häissä Irlannissa, tuli syötyä sitä sun tätä  missä oli mm. Guinness olutta. Siitä lähtien on ollut mielessä , että kokeilempa minäkin joskus olutta leivonnassa. Itse en voi sietää olutta, mutta olen kuullut että se syventää suklaan makua. Joskus jollain ( ties monennellako ) Tallinnan reissulla tuli ostettua pullo Guinness olutta kotiin . Mies kun ei juo tummaa olutta, joten sain ihan rauhassa pitää sitä kaapissa niin pitkään kunnes oli aikaa kokeilla sitä. Jokinaika sitten koklasin ja yllätyin kyllä.

Tämä maku kyllä jakaa mielipiteet, tarjosin kakkua tytön synttäreillä. Osa tykkäsi, osa ei ;)

IMG_3834.jpg

Kakku

250 ml Guinness-olutta
250 g voita
1,75 dl kaakaojauhetta
4,5 dl sokeria
reilu 1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria
4,25 dl vehnäjauhoja
2,5 tl ruokasoodaa

+ voita ja korppujauhoja vuokaan

- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen

- Lämmitä Guinnessiä suuressa kattilassa liedellä ja lisää voi osissa sekoittaen jatkuvasti. Kun voi on täysin sulanut, vispilöi sekaan siivilöity kaakaojauhe sekä sokeri sekoittaen jatkuvasti

- Vatkaa erillisessä kulhossa munat, kermaviili sekä vaniljasokeri ja lisää seos kattilaan. Lopuksi sekoita joukkoon vielä jauhot sekä ruokasooda

- Voitele ja korppujauhota n. 23 cm vuoka ja laita vielä halutessasi pohjalle pyöreä leivinpaperinpala. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Voit myös paistaa kakun kuivakakkuvuoassa kuten kuvan kakku

 

Vaalea suolakinuskikastike

2 dl kermaa

1 dl fariinisokeria

1 dl vaaleaa siirappia

½ tl suolaa

50 g voita

½ tl sormisuolaa

- Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia kasaan noin 8–10 minuuttia niin, että se paksunee. Ota pois liedeltä. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita hyvin

- Kaada kakun päälle ja ripottele vielä päälle sormisuolaa

 

( Kakun ohjeen nappasin Vispilävintiön temmellyskenttä- blogista )