Sopii hyvin kevääseen tämä kostean herkullinen kakku
Ainekset ( n. 20 palaa)
200g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl appelsiiniaromia
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1½ appelsiinin kuori
½ dl appelsiinimehua
- Vatkaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten.
- Lisää sekaan appelsiininmehu ja kuori. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekaan .Sekoita hyvin.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45-50min.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka.
Kostutukseen
2 appelsiinin mehu puristettuna tai 1½ dl appelsiinimehua
1 dl sokeria
Mittaa sokeri ja appelsiinimehu kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma appelsiinimehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Hunnuta tomusokerilla tai koristele appelsiininkuorisuikaleilla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.