Tästä kakusta ei herkkuja puutu. Pinkkiä ja valkoista, hohdetta ja makeaa. Pikku-prinsessan synttäreille toivottiin tämän kaltaista; Vaaleanpunaista kreemiä, valkoinen valu (candy meltseistä tehtynä), välissä valkosuklaa- ja vadelmamousset. Päällä marenkitikkareita, marenkeja, macaroneja ja vaahtokarkkeja
Ja kaikki tämä herkku gluteenittomana <3
Voikreemi
250 g voita
150 g sokeria
75 g glukoosisiirappia
väriäinetta ja makuaromia halutessa
- Kiehauta vesi ,sokeri ja glukoosi niin että kaikki sulavat veden sekaan. Jäähdytä
- Vaahdota huoneenlämpöisen voin kanssa valkeaksi vaahdoksi. Lisää makuaromia ja väriä
Marenkitikkarit 10-16 kpl ( koosta riippuen )
3 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
pastaväriä
+ grillitikkuja
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen (noin 1 rkl kerrallaan) vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää
- Siirrä puolet marengista toiseen kulhoon. Lisää siihen coctailtikun avulla sopiva määrä vaaleanpunaista / muuta pastaväriä ja kääntele väri varovasti vaahtoon
- Laita molempaa vaahtoa pursotuspussiin, mihin on liitetty tähtitylla ( itse käytän 1M Wiltonin 6 sakaraista tyllaa ) ja pyri tyhjentämään ilmat
- Pursota leivinpaperoidulle uunipellille ruusukkeita spiraalikuviona aloittaen kuvion keskeltä. Pursota ruusukkeet leivinpaperille siten, että grillitikuille jää tilaa. Leikkaa grillitikut sopivan mittaisiksi ja työnnä ne varovasti ruusukkeiden sisälle riittävän pitkälle
- Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia ja laita uuni sitten pois päältä. Avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien kuivua uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt
Ganache candy meltseistä
n.340g candy meltsejä
n. 0,8 dl kuohukermaa
- Pilko candy melts napit hienommaksi rouheeksi. Kaada kattilaan kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä pois ja kaada meltsrouhe kerman joukkoon. Sekoita kunnes rouhe on sulanut kokonaan ja ganache näyttää tasaiselta ja kiiltävältä
Voit koristella kakun heti.
- Aloita ganachen valuttaminen varovasti reunoilta.
Lopuksi kaada ganachea kakun keskelle ja tasoita pinta palettiveitsellä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.