Pullaa teki mieli yhtenä päivänä ja ajattelin kokeilla vihdoinkin bostonkakkua.
Pullataikina
5 dl kevytmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voi- tai margariinisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte
150 g mantelimassaa
1/2 dl vettä
Pinnalle
raesokeria, mantelirouhetta
tai sokerivesikuorrutetta
Murenna hiivapalat kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita hyvin, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää muna ja keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. Aloita vaivaaminen jauhoja vähitellen lisäten. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.
Murenna mantelimassa kulhoon ja lisää vesi, sekoita tasaiseksi.
Kaulitse reilu puolet taikinasta levyksi ja levitä mantelimassatahna levylle. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. Kauli loput taikinasta paksuhkoksi pyöreäksi levyksi ja nosta se irtopohjavuoan pohjalle. Nostele mantelikierteet pullapohjan päälle leikkauspinta ylöspäin niin, että väleihin jää tilaa turpoamiselle. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Kohota pullaa noin puoli tuntia liinan alla. Voitele kananmunalla. Paista 200-225 asteessa 35-40 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.