Teki mieli pitkästä aikaa pehmeitä ja tuoreita sämpylöitä, hunajaisia sellaisia
Sydämenmuotoisina nämä sopivat vaikka ystävänpäivän aamiaispöytään <3
3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl juoksevaa hunajaa
voiteluun
maitoa ja hunajaa, päälle kauraleseitä
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy, hunaja ja kaurahiutaleet. Työstä mukaan jauhot. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on tasainen
- Anna kohota liinan alla 20 minuuttia kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi. Kumoa jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman kerran voimakkaasti. Painele litteäksi ja ota muotilla haluamasi muotoisia paloja. Voit myös pyöritellä perinteisesti pyöreiksi. Laita pellille, anna kohota liinan alla n. 20-30 minuuttia
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Voitele sämpylät hunaja-maitoseoksella ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Laita sämpylät uuniin, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla niin sämpylät pysyvät pehmeinä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.