Facebookin leivontaryhmässä eräs taidokas leipuri linkkasi herkullisen kuuloisen piirakkaohjeen, jota oli pakko päästä kokeilemaan. Vuohenjuusto ja kana, ja vielä paholaisenhillo. Oi nam! Itsetehtyä paholaisenhillopa tuli tehtyä jo jokinaika sitten ja sitä löytyi vielä jääkaapista. Pakkasessa oli myös chilikanaa, jonka käytin tähän. LIsäsin vielä hieman tuoretta timjamia ja crema fraichea. Eniten tässä kiehtoi pohja, mihin tuli porkkanaa. Ja tuli kyllä todella maukasta. JATKOON!
Pohja
- 160 g voita
- 2,5 dl kaura-ruishiutaleita (tai vain kaurahiutaleita)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 keskikokoista porkkanaa raasteena
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte
- 200 g chilimarinoitua kanafilettä paistettuna ja pilkottuna
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- ½ prk crema fraichea
- 1 punasipuli
- juustoraastetta
- 2 rkl paholaisenhilloa ( ehkä hieman enempi ;) )
- 2 rkl tuoretta timjamia
- mausteita: suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, viispippuri -sekoitusta, pizzamaustetta
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta pohjaan tuleva porkkana raasteeksi. Sekoita pehmeä voi ja muut pohjan ainekset sekaisin keskenään. Voitele vuoka (Ø 28 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 5 minuutin ajan
- Valmistele sillä aikaa täytteeseen tulevat ainekset. Suikaloi sipuli, viipaloi vuohenjuusto, sekoita kananmunat, kerma, creme fraiche ja mausteet keskenään. Ripottele esipaistetun pohjan päälle kanafileepalat, vuohenjuustoviipaleet ja sipulisuikaleet. Kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle tuore timjami ja juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut väriä pintaan
Tarjoa piirakka vielä paholaisenhillon kanssa
Ohje napattu suoraan Jannen keittiössä -blogista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.