Rosetit maistuu samalta kuin tippaleivät. Ovat vain eri muotoisia ja hauskempia. Näitä tuli kokeiltua ihka ensimmäisen kerran. Kivoja ja ihania, mutta niin aikaa vieviä ;)
Myös näiden taikinaa voi maustaa erilaisilla kuoriraasteilla tai pölyttää päälle makutomusokeria tai tomusokerin ja esim. limekuoriraasteen sekoitusta ( pyöräytä tomusokeri ja kuoriraaste pieneksi sekaisin tehosekoittimessa )
N. 35-40 kpl
Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl kevytmaitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
n. ½ l rypsiöljyä
Pinnalle:
tomusokeria
- Valitse pieni kulho, johon rosettirauta ylettää pohjaan saakka. Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito ja lopuksi jauhot vähin erin sekoittaen ( sekä kuoriraaste halutessasi )
- Varaa paistamiseen tilavuudeltaan pienehkö kattila, jolloin tarvitaan vähemmän öljyä. Kaada öljyä kattilaan viitisen senttiä. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötila esim. vaalean leipäkuution avulla - sen tulisi muuttua vaaleanruskeaksi noin minuutissa
- Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljytipat kattilaan. Kasta rauta taikinaan sen pinnan tasalle. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan - muuten et saa valmiita rosetteja ehjänä irti!
- Anna ylimääräisten taikinatippojen valua takaisin kulhoon ja nosta sitten öljyyn paistumaan. Kannattele rautaa öljyssä, kunnes rosetti on paistunut vaaleanruskeaksi
- Nosta rauta kattilasta leivinpaperin päälle. Joskus rosetti irtoaa raudasta jo paistamisen aikana. Varaa siis lähelle myös reikäkauha, jolla saat nostettua rosetin öljystä
- Irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla. Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille
- Sirottele päälle tomusokeria, myös makutomusokeri passaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.