Näihin maapähkinäpikkuleipiin et tarvitse kuin muutamaa ainesta, on myös helppoja tehdä ja hyviä :)

Kaapissa oli lojunut jo pidempään purkki maapähkinävoita. Se ei sellaisenaan meillä uponnut, joten muistin nämä. Tein näitä myös isäni juhliin

BF7860FE-3CF0-43DE-8866-35C153081477.jpg

Tarvitset:
2,5 dl maapähkinävoita
vajaa 2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta/ vaniljasokeria halutessasi

- Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille
- Sekoita käsivatkaimella tai pelkällä haarukalla maapähkinävoi, sokerit ja kananmuna, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista
- Tee taikinasta palloja. Asettele ne leivinpaperille noin 5 senttimetrin päähän toisistaan, ja litistä pallot haarukalla
- Kypsennä uunissa 6–8 minuuttia, kunnes keksit ovat hivenen ruskeita pohjastaan. Ole huolellinen, etteivät ne ylikypsy. Ota pelti pois uunista ja anna keksien jäähtyä minuutin ajan pellin päällä. Siirrä ne sitten pois, ja anna jäähtyä lopullisesti